İdeal Koşu Ayakkabısı Seçimi

idealkosuayakkabisi

İdeal Koşu Ayakkabısı Seçimi

Koşu ayakkabı genellikle koşu ve yürüyüş yapmak amacıyla tasarlanmış ayakkabılardır. Bu ayakkabılar sayesinde güven içerisinde koşu yapılmaktadır. Koşu ayakkabısı olmadan koşu yapmak ayak sağlığı açısından son derece tehlikeli sonuçlar doğrulabilmektedir. Bu nedenle koşu yapmaya başlamak istiyorsanız ilk yapmanız gereken ideal koşu ayakkabısı seçimi işlemidir. İdeal bir koşu ayakkabısı ile koşu yapmak rahat ve konforlu bir deneyim sunmaktadır. Deka ayakkabı en rahat ve konforlu koşu ayakkabılarını satışa sunmaktadır.

İdeal Bir Koşu Ayakkabısı Nasıl Olmalıdır?

Her ayakkabı birbirinden farklı şekillerde tasarlanmaktadır. Bu nedenden ayakkabı seçimi yapılırken kullanılacağı alana en uygun modeller tercih edilmelidir. Koşu yapmak amacıyla bir ayakkabı satın almak istiyorsanız birtakım unsurlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu unsurlardan bazıları şunlardır;

1-Ayakkabı Esnekliği

Koşu için ayakkabı satın alırken ayakkabının esnek malzemeden üretilmiş olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü koşu sonrasında ayaklar yorulmakta ve şişmektedir. Bu gibi durumlarda ayağın ayakkabı içerisinde rahat etmesi gerekmektedir. İdeal koşu ayakkabısı seçimi esnasında esnekliğe dikkat edilmesinin gerekli olduğu bir diğer durum ise ayakkabının kullanıma bağlı olarak açılma ve esnemeye uğramasıdır. Fazla açılan ve esneyen ayakkabılar ayağı olumsuz etkilemektedir.

2-Ayakkabı Kalıbı Genişliği

Koşu esnasında çok geniş bir kalıplı ayakkabı ile koşu yapmak son derece tehlikelidir. Koşu esnasında ayakkabı ayağı sarmadığından dolayı ayak rahatsız olmakta ve ayakkabı ayaktan çıkabilmektedir. Ayakkabı kalıbının dar olması da koşu sırasında oldukça önemlidir. Dar kalıp ayakta şişlikler oluşmasına ve yaralar oluşmasına neden olacağından dolayı koşu ayakkabısı seçilirken kalıbına dikkat edilmesi gerekmektedir.

3-Ayakkabı Topuğu

Spor ve koşu ayakkabısı satın alınırken dikkat edilmesi gereken unsurların en önemlisidir. Yüksek ve dengesiz topuklu ayakkabılar koşu sırasında ayakta burkulma ve bilekte kırılmalara neden olabilmektedir. İdeal koşu ayakkabısı seçimi esnasında alçak ve dengeli bir topuğa sahip modeller tercih edilmedir. North of Wild koşu ayakkabısı en kaliteli ve güzel modelleri içerisinde barındırmaktadır.

4-Ayakkabı Uzunluğu

Koşu esnasında ayakkabıda yaşanan genişlemelerin ayağı rahatsız etmemesi için ideal uzunlukta ayakkabılar tercih edilmelidir. Ayak parmağının rahat ettiği modeller tercih edilmelidir.

 

 

 

Etiketler: Koşu Ayakkabısı Nedir
Haziran 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR