Erkek Spor Ayakkabı Nasıl Seçilir?

Erkek Spor Ayakkabı Nasıl Seçilir?

Erkek Spor Ayakkabı Nasıl Seçilir? 

Spor ayakkabı seçimi kullanılacak alana göre değişiklik gösterebilmektedir. Havaların ısınmaya başlaması ile yürüyüş ve spor yapanların sayısında da artış görülmektedir. Doğru bir şekilde spor yapmak ve olası sakatlanmaların önüne geçebilmek için yapılan aktivitelerin önem taşıdığı gibi spor ayakkabı tercihi de önem taşımaktadır. Erkek spor ayakkabı nasıl seçilir sorusunun cevabını bu yazımızda vererek sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Nort Of Wild ayakkabı ile kendinize uygun olan spor ayakkabıyı kolaylıkla seçebilirsiniz.

Ayağı Kavramalı

Spor ayakkabı yer ile vücudumuz arasında kuvvet dağılımını etkilemekte olan önemli bir faktördür. Bu sebeple tercih edilen spor ayakkabı ayağı iyice sarmalıdır yani ne dar ne de bol olmalıdır.   Mümkün olduğu kadar bağcık kısmı uzun olmalı ve ayak bileğini rahat ettirebilmelidir.

Doğru Taban Seçimi

İyi olan bir erkek spor ayakkabı basıncı absorbe edebilmelidir. Bununla birlikte ayağa binen yükü dengeli bir şekilde   dağıtabilmelidir. Bu sebeple ayakkabının tabanı ayağı iyice kavramalı, topuk tarafı kalın ve yumuşak olmalıdır. Topuk tarafına gelen basınç dağıtılacak şekilde topuk orta kısmı direnci düşük bir şekilde seçim yapılmalıdır.  

Yapılan Spora Göre Seçim

Ayak yapısına ve yaptığınız spora göre "gel" ya da "air" gibi yastıkçıkların bulunduğu erkek spor ayakkabı tercihi yapılarak   ayağa gelen basıncın dengeli bir şekilde dağıtılması sağlanabilmektedir. Tenis sporu gibi parmak ucu etkileşimi fazla olan   sporlarda ayak yan tarafında, basketbol gibi sıçrama yapılan sporlarda ayak ve topuk tabanında bu desteklerin olması   gerekmektedir. 

Evde Kullanıma Uygunluk

Spor ayakkabı seçilirken önemli bir faktör de spor yapılan zeminin özellikleridir. Özellikle evde spor yapılırken yürüyüş bandı, koşu bandı gibi aletler kullanılıyorsa spor ayakkabı giyilmelidir. Erkek spor ayakkabı ayağı rahatsız edecek şekilde olmamalıdır.

Deka ayakkabıda bulunan birçok erkek spor ayakkabı modelleri arasından kendinize en uygun olanı kolaylıkla seçebilir ve uzun yıllar kullanabilirsiniz. Kalitesi ile de adından söz ettiren ayakkabılarımız spor sırasında vazgeçilmeniz olacak.

Etiketler: Erkek Spor Ayakkabı Nasıl Seçilir?
Haziran 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR