Black Friday, Kara Cuma Günü Ne Anlama Gelir?

Black Friday, Kara Cuma Günü Ne Anlama Gelir?

Black Friday, muhteşem cuma, olarak da bilinen dünya çapında alışverişin en yoğun yaşandığı Kasım ayına denk gelen bir kampanya günüdür. Dünya genelinde bir çok insanın heyecanla beklediği bu özel indirim gününü Northwild.com.tr ‘ de değerlendirebilirsin.

Bir diğer adı Kara Cuma olan Black Friday’de birbirinden ünlü markalar kampanya yarışına girmektedir. ‘’Muhteşem Cuma’’ ya da ‘’Şahane Cuma’’, ‘’Cuma gibi Cuma’’ olarak da adlandırılan Black Friday’de hem Türkiye’de hem de dünyada bir çok ülkede yüksek indirim oranları ve kampanyalar ile fiyatı düşsün diye beklediğimiz ürünleri daha uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Sende beğendiğin erkek spor ayakkabı modelleri inceleyerek black firiday sepetini hazırlayabilirsin.

Mağazalarda yaşanan indirim ve kampanya rekabetinin benzeri online alışveriş sitelerinde, pazaryerlerinde de yaşanmaktadır. En beğenilen ve çok satan ürünlerin kimlerin sepetinde yer alacağı oldukça merak edilir. Çok üzücü de olsa bazen sepete attığımız ve ‘’sonra alırım’’ diyerek beklettiğimiz ürünün stokları bitebilir, siz henüz alışverişinizi tamamlayamamışken ürünleriniz başkaları tarafından satın alınmış olabilir. Bu gibi can sıkıcı durumların önüne geçmek için Black Friday’de hızlı hareket etmek oldukça önemlidir. Tavsiyemiz sepetinizi günler önceden hazırlamak, ve black Friday indirimlerinden sonuna kadar faydalanmanızdır. Hızlı davranmak Black Friday günü için olmazsa olmaz adımlardan biridir, sende beğendiğin erkek bot modelleri favorilerine ekleyerek büyük kasım indirimlerine sepetini hazırlayarak bekleyebilirsin.

Black Friday Nasıl Ortaya Çıktı?

Black Friday’in hikayesi ve nasıl ortaya çıktığı incelendiğinde, alışveriş ile bir bağlantısı olmadığını görüceksiniz. 1950’li yıllarda Amerika Birleşik Devletleri Philedelphia Polis Karakolunda, Şükran Bayramı bitiminin hemen ardından gelen cuma gününe mağaza önlerinde oluşan uzun kuyruklar ve sokaklarda yaşanan kalabalık sebebiyle Black Friday terimi kullanılmıştır. Bir alışveriş günüyle doğrudan bağlantısı olmayan, kargaşayı ve kalabalığı ifade eden bu terim zamanla, Alışveriş merkezleri için en önemli alışveriş günlerinden biri olmuştur.

Philedelphia Polis Departmanı Black Friday tanımı zamanla hafızalarda yer etmiş, ABD ve bir çok ülkede yaygın bir biçimde kullanılmaya başlanmıştır.Günümüzde Black Friday, alışveriş tutkunları için her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır.

Black Friday, Online alışveriş platformları için de yılın en önemli günlerinden biridir. Sizde fırsatlardan yararlanmak ve avantajlı fiyatları değerlendirmek için Northwild.com.tr ‘ ye üyelik oluşturabilir, kampanyalardan haberdar olabilirsiniz.

Türkiye’ de Black Friday Hangi Güne Denk Geliyor ?

Sadece Yurtdışı değil Türkiye de de heyecanla beklenen Black Friday, Muhteşem Cuma, 24 Kasım tarihine denk gelmektedir. Şükran Günü’nden sonraki ilk cuma günü olacak şekilde planlanan Black Friday indirimleri değerlendirilerek yaklaşan en önemli hediyeleşme dönemi olan Yeni Yıl hediyeleri için değerlendirilebilir.

Herkes sevdiklerine özel hissettirmek ve küçük bir hediye ile hatırlandığını değer gördüğünü hissettirmek ister, Black Friday indirimleri de tam burada imdadına yetişiyor.

Etiketler: BLACK FRİDAY
Ekim 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR