Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

ayakkabinasiltemizlenir

Ayakkabı Nasıl Temizlenir? 

Ayakkabılar, birçok çeşidi ve modeli ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Klasik, spor, yazlık gibi çeşitleri ile yaptığımız kombinlerin tamamlayıcısı olmaktadır. Ayakkabıların her zaman maksimum kullanım ömrü sağlaması amacı ile temizliğinin ve bakımının doğru bir şekilde yapılması önem taşımaktadır. Ayakkabı nasıl temizlenir hakkında verdiğimiz tüyolar ile ayakkabılarınızı temiz tutabilir ve uzun süre kullanabilirsiniz. Deka Ayakkabı farkıyla gerekli bakım da yapıldıktan sonra ayakkabılarınız oldukça temiz ve güzel durmaktadır.

Kuru Fırça ile Fırçalama 

Yumuşak ve kıllı bir ayakkabı fırçası yardımı ile orta taban, dış taban ve üst kısımlarda bulunan kirlerin temizlenmesi   derinlemesine bir temizlik başlangıcı için oldukça idealdir. Eğer ayakkabı fırçanız yok ise diş fırçası yardımı ile temizleyebilirsiniz. Ardından ılık suya az bir miktarda çamaşır deterjanı koyarak temizliği daha rahat ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Bağcıkları Yıka 

Ayakkabı temizliği yapılırken bağcıkların çıkartılarak yıkanması gerekmektedir. Temiz ayakkabılarda kirli bağcıklar hoş durmamakla birlikte temizliği de belli etmez. Çıkarılan bağcıkları az miktarda deterjan kullanarak temizleyip kuruduktan sonra tekrar uygun şekilde ayakkabıya takabilirsiniz.

Tabanları Yıka 

Hazırlanan ılık bir su yardımıyla yumuşak kıllı bir fırça kullanılarak, ayakkabının dış tabanı ve orta tabanı ayakkabıya zarar verilmeden fırçalanır. Daha sonra yumuşak bir bez ile kurulanır.

Yıka ve Kurula 

Hazırladığınız çözelti ve yumuşak kıllı fırça ya da yumuşak bir bez yardımı ile ayakkabının üst kısımlarının temizlenmesi gerekmektedir. Daha sonra kuru mikrofiber havlu ya da yumuşak bir bez ile sabunlu çözelti ve kir mümkün olabildiğince temizlenmelidir. Kirler çıkana kadar ve sabunlu çözelti gidene kadar işlemler tekrarlanmalıdır.

Açık Havada Kurut

Oda sıcaklığında, açık havada kurutarak ayakkabılarınızın daha sağlıklı kurumasını ve kokmamasını sağlayabilirsiniz. Ayakkabı temizliği yapılırken çamaşır makinesi ya da kurutma makinesi gibi elektronik temizleme ürünlerinin kullanılmaması önerilmektedir.

Ayakkabı nasıl temizlenir sorusuna yanıt olarak ayakkabının ilk kirlendiği zaman temizlenmesinin daha kolay ve etkili sonuçlar vereceği söylenebilir. Nort Of Wild modelleri ile istediğiniz ayakkabıyı tercih edebilir ve doğru temizleme ile uzun süre boyunca kullanabilirsiniz. 

 

Etiketler: Ayakkabı Nasıl Temizlenir
Haziran 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR